Hej Sophia!

2022-10-18 Nyhet

Tro det eller ej: Byn har fått en alldeles egen livs levande ekonom! Möt Sophia Lindgren, en kollega med koll på kontot.

Hej Sophia! Hej här kommer jag!

– Hej!

Nu har du varit här ett par månader. Hur känns det?

– Det känns bra. Jag kommer in i det mer och mer.

Vad tomt det är på ditt skrivbord. Borde det inte vara fullt med kvitton och räkningar och K4-blanketter och sånt?

– Allt är digitalt nu, vet du. Det är inte så mycket papper.

Vad gör du här på Byn?

– Jag sköter ekonomin. Och håller koll på siffrorna. Och fixar lite personalfrågor och stöttar upp där det behövs.

Betyder det här att vi kommer att börja få lön nu, efter tio år?

– Ja. Det är väl tanken.

Skämt åsido – du är ju otroligt upphaussad här. Det är en av Byns tioåriga historias största milstolpar att vi nu har en egen ekonom och administratör. Hur hanterar du upphetsningen kring din ankomst?

– Det är väl roligt att det känns som att det har funnits ett behov av min roll. Jag hoppas att jag uppfyller era förväntningar …

Det går bra hittills, tycker jag. Vad har du blivit mest överraskad av så här långt?

– Kanske att jag har blivit så välkomnad med öppen famn. Av alla. Det är ändå 20 anställda och det kan lätt bli grupperingar, men här är det fin gemenskap i hela gruppen.

Du har fört in en massa nya ord här på kontoret. Momsperiod, schablonränta och annat som flyger rakt över huvudet på mig. Vilka nya ord har du lärt dig sen du kom hit?

– Hm … Alla era yrkesroller är något som har varit främmande. Vad det innebär att vara copy och AD och produktionsledare, och hela processen. För mig som har en annan bakgrund är det en ny värld.

Annars då? Vad gör du när du har lämnat kontoret?

– Jag gillar att vara med min familj och med mina vänner och pyssla hemma och gå på promenad med min hund. Ganska alldagliga grejer. Jag har jobbat med ekonomi i hela mitt liv. På ett och samma ställe, så det mesta har jag lärt mig genom arbetserfarenhet.

Nu roddar du en annan stor milstolpe – Byns flytt till nya, fräsiga och jättestora lokaler. Hur går det?

– Det går framåt. Vi bockar av grejer dagligen på vår to-do-list. Vi ska nog komma på plats efter årsskiftet som planerat. Det blir toppen. Det är jättetrivsamt här, men riktig wow-känsla där.

Spännande! Välkommen! Nu kör vi!

– Tack.



Senaste inläggen

Nyhet

Hallå Hanif!

Schacknörd, dataspelskonstruktör och satirtecknare. Men framför allt är Hanif Bahari Byns nya webbdesigner och webbutvecklare.

2024-03-20

Byskola

Så pratar du med journalister: 10 tips

Varför ska man aldrig höra av sig till en redaktion efter klockan 15? Är en fräck cowboyhatt nyckeln till journalistens hjärta?
Så här beter du dig för att nå fram till journalister – vi har hela listan!

2024-02-08

Nyhet

En insamlingskväll för de hemlösa

28 februari tar näringsliv, samhälle och ett gäng fina artister gemensam sats för att bidra till ett tryggare Norrköping för alla, med Byn som en av flera samarbetspartners.

2024-02-06