Crelle – Räds inte för att hitta den perfekta bilden

By 18 februari, 2019augusti 25th, 2020Bykompis

Byn kan mycket, men inte allt! Under vinjetten Bykompis presenterar vi några av våra bästisar, och riktar ljuset mot de proffsiga samarbetspartners som får våra gemensamma projekt att blomma. Plats på scen, och först ut: Crelle Photography

– Det här känns ju helt fantastiskt! Alla vill ju vara en Bykompis liksom. Vilken ära att få vara först ut, säger Crelle och spricker upp i ett karakteristiskt leende.

Crelle, eller Christian Ekstrand som han egentligen heter, har fotat i stort sett hela sitt liv. Med en fascination för svartvita, stilrena porträtt började den unge Crelle på medialinjen i sin hemstad Halmstad. Med ett öga för konsten lärde han sig behärska kameran och fotade snart sett allt han kom över. Människokroppen, naturen och starka känslor speglas i hans fotografiska uttryck. När han och hustrun bestämde sig för att lämna söderns slätter 2009 hamnade han slumpmässigt i Norrköping och via omvägar som butiksbiträde med inriktning på foto kunde han så småningom börja sin egen verksamhet som frilansande fotograf.

– Det var 2012 och jag hade just ställt ut mina porträtt på Kulturnatten med väldigt fin respons. Jag tänkte att jag kanske borde satsa på det här ändå, det är ju det jag gillar. Jag började ringa runt till alla olika byråer och företag i Norrköping för att visa min portfolio över en kopp kaffe. Och Byn var de enda som nappade på min förfrågan! Plötsligt rullade det igång och jag fick mitt första jobb, berättar Crelle.

Sedan den dagen har Byn använt Crelle vid otaliga produktioner i varierande storlek. Det är även han som har fotograferat alla skogsporträtt på Byborna (se fliken Kontakt). Vi bad honom välja ut ett projekt han minns lite extra.

– 72-timmarskampanjen vi gjorde 2018 för Norrköpings och Finspångs kommun. Det var en form av kommunikation man inte sett tidigare från kommunhåll vilket kändes väldigt spännande. Vi hade roligt när vi gjorde det och jag fick en utmaning i att fotografera prylar och människor ovanifrån, utlagda i ett mönster, knolling som det heter. Hela produktionen var välplanerad och proffsig rakt igenom. Det var en bra dag på jobbet!

Vad får den som jobbar med dig?
– Den får ett proffsigt bemötande med mycket värme och en överleverans av bilder.

Det är vi de första att hålla med om. Crelle har överlevererat sedan första gången vi anlitade honom och vi ser med glädje fram emot fler roliga projekt framöver.

Tack för att du är vår Bykompis!