Hooked Foods väljer Byn

2021-09-09 Nyhet

Den nya generationen mat från havet är 100 procent växtbaserad. Det är livsmedelskometen Hooked Foods övertygelse och budskap. Till sin hjälp för att föra ut budskapet, och sin växtbaserade tonfisk, har de valt Byn.

De alternativa mejerivarorna tar redan stor plats på butikshyllorna. Köttalternativen är på god väg. Nu ska även fiskbranschen utmanas.

Från och med denna vecka finns Toonish, en 100 procent växtbaserad tonfisk, i de flesta större matbutiker i landet och i och med det växlar Hooked Foods upp ordentligt i produktion och marknadsföring.

Som kreativ och strategisk reklambyrå har bolaget valt Byn.

– Vi vill ha en byrå som förstår vad vi erbjuder, men framför allt varför vi gör det vi gör. Och som vågar kommunicera på ett sätt som är lekfullt, insiktsfullt och modigt på samma gång. Vi föll för Byn i samma stund vi träffade dem, säger Hooked Foods vd och grundare Tom Johansson.

– Hooked är en drömkund för oss. Vi brinner för syftesdriven hållbarhetskommunikation, och här får vi dessutom kombinera det med maximal kreativ frihet. Hooked kommer att göra skillnad på riktigt, säger Byns vd Maria Kufver.

Byrån ligger nu, i tätt samarbete med Hooked Foods marknadsteam, bakom en stor kampanj som rullar ut med start vecka 40. Den innehåller reklamfilmer (frontade av artisten Danny Saucedo), influencersamarbeten, digital annonsering och spektakulära utomhusannonser. Själva produkten, Toonish, är självklart i fokus, men minst lika viktig är den syftesdrivna aspekten – insikten om att vi går mot en katastrof om vi inte stoppar utfiskningen av haven.

Kampanjen har fått namnet ”Seafood without the catch”.

– Vi vill visa att vi måste gå över till den nya generationen seafood nu. Mat utan catch, i dubbel bemärkelse. Med Toonish får du den goda fisksmaken, men slipper smaken av bifångst, överfiske och miljögifter, säger Rosanna Nordrup, ansvarig projektledare på Byn.

Hooked Foods bildades 2019. Sedan i vintras finns deras Toonish på utvalda restauranger, och under sommaren har Hookeds ”plant based fish truck” åkt runt landet och i rask takt sålt slut på sina Toonish-wraps. I början på nästa år lanserar de en ny laxprodukt.



Senaste inläggen

Nyhet

Hallå Hanif!

Schacknörd, dataspelskonstruktör och satirtecknare. Men framför allt är Hanif Bahari Byns nya webbdesigner och webbutvecklare.

2024-03-20

Byskola

Så pratar du med journalister: 10 tips

Varför ska man aldrig höra av sig till en redaktion efter klockan 15? Är en fräck cowboyhatt nyckeln till journalistens hjärta?
Så här beter du dig för att nå fram till journalister – vi har hela listan!

2024-02-08

Nyhet

En insamlingskväll för de hemlösa

28 februari tar näringsliv, samhälle och ett gäng fina artister gemensam sats för att bidra till ett tryggare Norrköping för alla, med Byn som en av flera samarbetspartners.

2024-02-06