Byn välkomnar Vida – Sveriges största sågverkskoncern

2023-11-10 Nyhet

Tillsammans ut i vida världen! Joanna Kron, kommunikations- och marknadschef på Vida och Anders Hofvergård från Byn.

Under en tid har Byn samarbetat med den globala träförädlingsföretaget Vida med uppdrag att förtydliga och positionera varumärket och utveckla ny kommunikation. Vidakoncernen har cirka 1 500 anställda på 23 produktionsanläggningar i Sverige, varav 12 sågverk. Produktionen är i huvudsak inriktad på konstruktionsvirke för en rad olika marknader. 75 procent av Vidas sågade trävaror exporteras till Europa, USA, Australien, Afrika och Asien. Försäljningen av sågade trävaror sker via försäljningsbolaget Vida Wood. Vida investerar stort i förnybar energi och är en av ägarna i en av Sveriges största solcellsparker, Hörby i Blekinge som ger 19 GWh/år.
De första proven på vad Byn och Vida gjort tillsammans kommer snart att börja rullas ut och vi ser fram emot att visa mer av Vida så småningom.

Ulrika Bäckström


Senaste inläggen

Nyhet

Ny kund: Örebro kommun

Hej slottet, Svampen och Svartån! Efter vunnen upphandling står det klart att Byn under de närmaste åren får äran att hjälpa Örebro kommun med film och rörlig bild.

2024-04-22

Nyhet

Gainomax väljer Byn

Inför en nysatsning i höst har Midsona AB, som bland annat äger varumärket Gainomax, valt Byn som ny byråpartner.

2024-04-11

Nyhet

Hej Felicia!

Jodå. Nu är vi med praktikant igen. Och inte vilken praktikant som helst. 
Möt Felicia Wikhult – en vetgirig smålänning och old school-illustratör med startup-drömmar.

2024-04-03

Nyhet

Hallå Hanif!

Schacknörd, dataspelskonstruktör och satirtecknare. Men framför allt är Hanif Bahari Byns nya webbdesigner och webbutvecklare.

2024-03-20