Byn välkomnar Vida – Sveriges största sågverkskoncern

2023-11-10 Nyhet

Tillsammans ut i vida världen! Joanna Kron, kommunikations- och marknadschef på Vida och Anders Hofvergård från Byn.

Under en tid har Byn samarbetat med den globala träförädlingsföretaget Vida med uppdrag att förtydliga och positionera varumärket och utveckla ny kommunikation. Vidakoncernen har cirka 1 500 anställda på 23 produktionsanläggningar i Sverige, varav 12 sågverk. Produktionen är i huvudsak inriktad på konstruktionsvirke för en rad olika marknader. 75 procent av Vidas sågade trävaror exporteras till Europa, USA, Australien, Afrika och Asien. Försäljningen av sågade trävaror sker via försäljningsbolaget Vida Wood. Vida investerar stort i förnybar energi och är en av ägarna i en av Sveriges största solcellsparker, Hörby i Blekinge som ger 19 GWh/år.
De första proven på vad Byn och Vida gjort tillsammans kommer snart att börja rullas ut och vi ser fram emot att visa mer av Vida så småningom.

Ulrika Bäckström


Senaste inläggen

Byskola

Inspelning: Tips för en lyckad hållbarhetsredovisning enligt CSRD

Byn tillsammans Greenstep tackar alla som deltog i webinaret om hållbarhetsredovisning enligt nya Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). För dig som kanske missade evenemanget eller vill se det igen, har vi glädjen att meddela att hela webinaret finns tillgängligt som en inspelad video.

2023-11-22

Nyhet

Vi har en podcast!

På Byn gillar vi att snacka om kommunikation, och då och då säger vi faktiskt något som även personer utanför kontoret skulle kunna vara intresserade av.
Nu har vi testat att snacka med varsin mikrofon framför ansiktet och resultatet är vår nya podcast: På Byn!

2023-11-20