En insamlingskväll för de hemlösa

2024-02-06 Nyhet

28 februari tar näringsliv, samhälle och ett gäng fina artister gemensam sats för att bidra till ett tryggare Norrköping för alla, med Byn som en av flera samarbetspartners.
Insamlingskvällen Hem ljuva hem innehåller god mat, trevlig underhållning av Peter Johansson och andra artister, och ett angeläget budskap. Missa inte chansen till en kväll i värmen!

Bakom initiativet står Östgöta kök och Östergötlands stadsmission i Norrköping.
Bakgrunden är den utbredda hemlösheten – bara i Norrköping lever närmare 500 personer i akut hemlöshet, och sannolikt finns ett mörkertal där. Stadsmissionen ser också en förändring – många är yngre och friskare än de tidigare har sett. För människor som redan hamnat i utanförskap är det svårt att hitta ett eget boende. Men ett tryggt hem är en förutsättning för att kunna ta tag i andra delar av livet. Att bli drogfri. Att hitta ett jobb. Att bygga ett positivt socialt nätverk. Ju längre en människa lever i hemlöshet desto längre ifrån samhället hamnar hon. Vägen tillbaka till en fungerande livssituation blir lång. Den här utvecklingen vill vi gemensamt bryta.

Insamlingens donationer, auktioner och gåvopaket öronmärks för Östergötlands Stadsmissions nya verksamhet ”Mötesplatsen” som ska etableras i Norrköping och erbjuda resurser till hemlösa och andra utsatta i form av skydd, mat och hjälp med akuta behov.

Missa inte en kväll i värmen 28 februari, i Östgöta Köks restaurang på Nya torget. Tillsammans får vi höra starka röster och berättelser från verkligheten. Vi får lärdomar, perspektiv och förstå hur förändring är möjlig när vi arbetar tillsammans.
På scenen träffar vi bland andra Peter Johansson, en av Sveriges främsta musikalartister, och Susanna Stern, sångerska med en självklar plats på de svenska operascenerna. Vi möter kommunstyrelsens ordförande Sophia Jarl och Johan von Below, säkerhetsansvarig i Norrköping. På plats med viktiga berättelser finns också Sanna Detlefsen, direktor på Stadsmissionen, och Marika Markovits, biskop i Linköpings stift som tidigare haft engagemang i Mötesplats Mariatorget i Stockholm. Dessa, och många fler, står för underhållning och samtal under kvällens gång. Allt i en värmande inramning av Östgöta Kök, med garanterat utsökt mat på tallriken.

För anmälan besök https://ostgotakok.se/hemljuvahem/
Det finns endast 300 biljetter så först till kvarn!

Det blir en kväll som välkomnar dig in i värmen – för att fler ska komma in i värmen.

Hanna Rydman Joyvoice:
Så tacksam att få äran att vara med och bidra till denna kväll och insamling. Kanske är det viktigare nu än någonsin i vår värld, att förstå att ju mer vi delar med oss och hjälper varandra, desto ljusare blir vår värld och desto bättre kommer vi alla, inklusive vi själva, att må. Det är ingen fantasi eller klyscha, utan ett faktum”.Senaste inläggen

Nyhet

Ny kund: Örebro kommun

Hej slottet, Svampen och Svartån! Efter vunnen upphandling står det klart att Byn under de närmaste åren får äran att hjälpa Örebro kommun med film och rörlig bild.

2024-04-22

Nyhet

Gainomax väljer Byn

Inför en nysatsning i höst har Midsona AB, som bland annat äger varumärket Gainomax, valt Byn som ny byråpartner.

2024-04-11

Nyhet

Hej Felicia!

Jodå. Nu är vi med praktikant igen. Och inte vilken praktikant som helst. 
Möt Felicia Wikhult – en vetgirig smålänning och old school-illustratör med startup-drömmar.

2024-04-03

Nyhet

Hallå Hanif!

Schacknörd, dataspelskonstruktör och satirtecknare. Men framför allt är Hanif Bahari Byns nya webbdesigner och webbutvecklare.

2024-03-20