En insamlingskväll för de hemlösa

2024-02-06 Nyhet

28 februari tar näringsliv, samhälle och ett gäng fina artister gemensam sats för att bidra till ett tryggare Norrköping för alla, med Byn som en av flera samarbetspartners.
Insamlingskvällen Hem ljuva hem innehåller god mat, trevlig underhållning av Peter Johansson och andra artister, och ett angeläget budskap. Missa inte chansen till en kväll i värmen!

Bakom initiativet står Östgöta kök och Östergötlands stadsmission i Norrköping.
Bakgrunden är den utbredda hemlösheten – bara i Norrköping lever närmare 500 personer i akut hemlöshet, och sannolikt finns ett mörkertal där. Stadsmissionen ser också en förändring – många är yngre och friskare än de tidigare har sett. För människor som redan hamnat i utanförskap är det svårt att hitta ett eget boende. Men ett tryggt hem är en förutsättning för att kunna ta tag i andra delar av livet. Att bli drogfri. Att hitta ett jobb. Att bygga ett positivt socialt nätverk. Ju längre en människa lever i hemlöshet desto längre ifrån samhället hamnar hon. Vägen tillbaka till en fungerande livssituation blir lång. Den här utvecklingen vill vi gemensamt bryta.

Insamlingens donationer, auktioner och gåvopaket öronmärks för Östergötlands Stadsmissions nya verksamhet ”Mötesplatsen” som ska etableras i Norrköping och erbjuda resurser till hemlösa och andra utsatta i form av skydd, mat och hjälp med akuta behov.

Missa inte en kväll i värmen 28 februari, i Östgöta Köks restaurang på Nya torget. Tillsammans får vi höra starka röster och berättelser från verkligheten. Vi får lärdomar, perspektiv och förstå hur förändring är möjlig när vi arbetar tillsammans.
På scenen träffar vi bland andra Peter Johansson, en av Sveriges främsta musikalartister, och Susanna Stern, sångerska med en självklar plats på de svenska operascenerna. Vi möter kommunstyrelsens ordförande Sophia Jarl och Johan von Below, säkerhetsansvarig i Norrköping. På plats med viktiga berättelser finns också Sanna Detlefsen, direktor på Stadsmissionen, och Marika Markovits, biskop i Linköpings stift som tidigare haft engagemang i Mötesplats Mariatorget i Stockholm. Dessa, och många fler, står för underhållning och samtal under kvällens gång. Allt i en värmande inramning av Östgöta Kök, med garanterat utsökt mat på tallriken.

För anmälan besök https://ostgotakok.se/hemljuvahem/
Det finns endast 300 biljetter så först till kvarn!

Det blir en kväll som välkomnar dig in i värmen – för att fler ska komma in i värmen.

Hanna Rydman Joyvoice:
Så tacksam att få äran att vara med och bidra till denna kväll och insamling. Kanske är det viktigare nu än någonsin i vår värld, att förstå att ju mer vi delar med oss och hjälper varandra, desto ljusare blir vår värld och desto bättre kommer vi alla, inklusive vi själva, att må. Det är ingen fantasi eller klyscha, utan ett faktum”.Senaste inläggen

Byskola

Så pratar du med journalister: 10 tips

Varför ska man aldrig höra av sig till en redaktion efter klockan 15? Är en fräck cowboyhatt nyckeln till journalistens hjärta?
Så här beter du dig för att nå fram till journalister – vi har hela listan!

2024-02-08

Nyhet

En insamlingskväll för de hemlösa

28 februari tar näringsliv, samhälle och ett gäng fina artister gemensam sats för att bidra till ett tryggare Norrköping för alla, med Byn som en av flera samarbetspartners.

2024-02-06

Nyhet

God jul från Byn

Redan jul? Tydligen!
Fast när vi tänker tillbaka på allt som hänt sen vi senast byggde pepparkakshus så är det förstås inte så konstigt.

2023-12-21

Nyhet

Hej där, Mirza!

The man, the myth, the Mirza! Vi är väldigt glada att kunna presentera Byns nya art director, Mirza Talovic.

2023-12-15