Hej där Stina!

2022-02-23 Nyhet

Men se och häpna! En ny praktikant. Stina Drätting! 

Hej på dej, vem är du och vad gör du här? 

– Hej! Jag är en 26-åring med journalistisk bakgrund som nu vill testa nånting nytt. Jag är uppvuxen i Tranås, bor i Norrköping och pluggar på Affärshögskolan i Linköping, till digital marknadskommunikatör. När det var dags att gå på praktik var Byn ett självklart val, och ni ville ha mig, så här är jag.

Varför var Byn ett så självklart val?

– Ni verkade vara ett så otroligt härligt gäng och väldigt … vad säger man? Det känns som en byrå som är med i svängarna, som gör aktuella, roliga och hippa grejer som jag vill vara med på.

Vad har du för förhoppningar på din praktikperiod?

– Stora. Jag hoppas kunna bredda mig ännu mer, och få insyn i hur det verkligen fungerar på en byrå. Här finns olika roller, och jag vill gärna testa på allt möjligt och förhoppningsvis veta vad jag vill jobba med när jag varit hos er. 

När vi läser ditt cv ser vi att du är utbildad journalist och snart färdigutbildad digital marknadskommunikatör. Du har också hunnit jobba som journalist i sex år. Och du är 26 år gammal. Hur får vi ihop den matematiken?

– Hm, jag får räkna. Jag har ju jobbat sen jag var 17. Jag jobbade också på Motala Vadstena Tidning samtidigt som jag pluggade till journalist. Sen jobbade jag på NTM i fyra år på heltid och sen har jag pluggat igen i två år, men jobbat samtidigt också. Så heltidsjobb är väl fyra år, och fyra år där jag pluggat och jobbat samtidigt.

Så vi ändrar här i cv:t från sex till åtta års arbetslivserfarenhet.

– Ja, jo, så kan man ju räkna. 

Då vet vi vad du kan yrkesmässigt. Men viktigare: vad kan du bidra med på en AW?

– Mycket fuldans. Jag är expert på fuldans. Och jag gillar musikquiz. Jag kan inte påstå att jag är speciellt bra på det, men jag är trevligt sällskap. Jag kan spotta ur mig många Friends-referenser också. Det kan vara en typisk AW-tillgång.

Vilket är det bästa Friends-avsnittet?

– Alla thanksgiving-avsnitt är väldigt roliga. Sen är en av mina favoriter “The one with the Routine”, nyårsavsnittet där Ross och Monica dansar. Jag har alltid velat göra den dansen. Det kanske kan bli på nästa Byn-AW.

Ok. Dags att testa dina skills. Kom på en slogan för Tranås. 

– Oj, svårt …

Nu!

– “Tranås. Få nöjen. Mycket hjärta.” Inte så säljande. Men det är sanningen.

 Senaste inläggen

Byskola

Inspelning: Tips för en lyckad hållbarhetsredovisning enligt CSRD

Byn tillsammans Greenstep tackar alla som deltog i webinaret om hållbarhetsredovisning enligt nya Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). För dig som kanske missade evenemanget eller vill se det igen, har vi glädjen att meddela att hela webinaret finns tillgängligt som en inspelad video.

2023-11-22

Nyhet

Vi har en podcast!

På Byn gillar vi att snacka om kommunikation, och då och då säger vi faktiskt något som även personer utanför kontoret skulle kunna vara intresserade av.
Nu har vi testat att snacka med varsin mikrofon framför ansiktet och resultatet är vår nya podcast: På Byn!

2023-11-20