Inspelning: Tips för en lyckad hållbarhetsredovisning enligt CSRD

2023-11-22 Byskola

Byn tillsammans Greenstep tackar alla som deltog i webinaret om hållbarhetsredovisning enligt nya Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). För dig som kanske missade evenemanget eller vill se det igen, har vi glädjen att meddela att hela webinaret finns tillgängligt som en inspelad video via denna länk:

Se webinaret här.

Webinaret, som ägde rum den 9 november, var en inblick i de nödvändiga stegen för att genomföra hållbarhetsrapportering enligt CSRD-riktlinjerna och hur man samtidigt kan maximera dess värde i kommunikationssammanhang.

Webinaret tog oss genom tre viktiga aspekter av hållbarhetsredovisning enligt CSRD-riktlinjerna:

1. Rätt saker – CSRD i fokus: Första delen fokuserade på att förstå Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) – vad det innebär, vilka det berör och hur man bäst förbereder sig för hållbarhetsrapportering. Diskussionen inkluderade också en jämförelse med tidigare riktlinjer (GRI) och hur dessa förändringar kommer att påverka årsredovisningen.

2. På rätt sätt: hur ska innehållet presenteras?: Den andra delen erbjöd praktiska tips om hur man skapar en hållbarhetsrapport som inte bara uppfyller CSRD-kraven utan också är engagerande att läsa. Målet var att skapa en rapport som inte bara är informativ utan också lätt att förstå och ger insikter som är värdefulla för relevanta intressenter, inklusive den egna organisationen.

3. Få ut mer av din hållbarhetsrapport: Slutligen utforskades i den tredje delen hur man kan använda sin hållbarhetsredovisning som en kommunikativ resurs under hela året. Genom att maximera dess påverkan kan rapporten bli ett kraftfullt verktyg för att förbättra företagets hållbarhetskommunikation och relationen med intressenterna.

Webinaret var utformat för alla som är intresserade av att stärka sin hållbarhetsredovisning, följa CSRD-kraven och använda den som ett verktyg för att förbättra företagets hållbarhetskommunikation.

Byn och Greenstep erbjuder hjälp i hela arbetet med er hållbarhetsredovisning, från väsentlighetsanalys till layout och kommunikation för hela året. Hör av dig om du vill veta mer!

 

Rosanna Nordrup


Senaste inläggen

Byskola

Så pratar du med journalister: 10 tips

Varför ska man aldrig höra av sig till en redaktion efter klockan 15? Är en fräck cowboyhatt nyckeln till journalistens hjärta?
Så här beter du dig för att nå fram till journalister – vi har hela listan!

2024-02-08

Nyhet

En insamlingskväll för de hemlösa

28 februari tar näringsliv, samhälle och ett gäng fina artister gemensam sats för att bidra till ett tryggare Norrköping för alla, med Byn som en av flera samarbetspartners.

2024-02-06

Nyhet

God jul från Byn

Redan jul? Tydligen!
Fast när vi tänker tillbaka på allt som hänt sen vi senast byggde pepparkakshus så är det förstås inte så konstigt.

2023-12-21

Nyhet

Hej där, Mirza!

The man, the myth, the Mirza! Vi är väldigt glada att kunna presentera Byns nya art director, Mirza Talovic.

2023-12-15