Så vässar du ditt content med tre ord.

2022-09-01 Byskola

Pitch, Play, Plunge! Känns det bekant? Om inte får du här en enkel guide som hjälper dig att matcha ditt innehåll med mottagarens mobila beteende i olika situationer. 

Mobile first börjar bli väl bli lite tjatigt vid det här laget, men hur ofta anpassar du ditt varumärkes content utifrån människors olika mobila beteenden? Kanske inte lika självklart.

Som tur är behöver du (nästan) bara komma ihåg tre ord: Pitch, Play och Plunge. Och – detta är smart – tänket matchar både den klassiska marknadsföringstratten och Metas egna målsättningar för kampanjer. 

Hela upplägget, som kommer från Metas massiva bank med kunskap och inspiration, får du här i en skön sensomrig setting. 

 

Pitch, Play & Plunge

Vårt mobila beteende är alltid vertikalt, frekvent och snabbt. Men exakt hur vi konsumerar innehåll och vad som funkar – det varierar stort utifrån vår kontext och vad vi gör för stunden. Så här!

 

Olika mobilbeteenden: Pitch Play Plunge

ON-THE-GO: Pitch

Här är mottagaren i rörelse och på väg – till stranden, i hissen ner till hotellobbyn eller hem från första jobbdagen efter semestern.

Som varumärke jobbar du nu framför allt högst upp i tratten och har bäst chans att nå fram med budskap som bygger varumärkesmedvetenhet.

Här passar så kallat snackable content utmärkt. Korta små mumsbitar, till exempel korta filmer, med innehåll där du pitchar dig själv och din story. 

 

LEAN FORWARD: Play

Nu är mottagaren lite mer fokuserad. Typiskt för situationen är att vi väntar på något – kompisen som alltid är lite sen, att lunchmackan ska bli klar eller att tåget för resan söderut ska komma. Andra typiska tillfällen är när vi tar korta pauser, som efter träningen. 

För ditt varumärke innebär det en chans att connecta lite djupare och jobba mot övervägande

Här passar det utmärkt med exempelvis karuseller, stories med dekaler och andra typer av inlägg som skapar nyfikenhet och interaktion.  

 

LEAN BACK: Plunge

Och här då, jo, nu är mottagaren sådär skönt avslappnad och bakåtlutad. I solstolen med en glass eller i loungesoffan lagom till solnedgången.

Nu gäller det att ta vara på mottagarens öppenhet för att dyka ner i meningsfullt content. Här har du som varumärke störst chans att inspirera till handling och jobba längst ner i tratten mot konverteringar

När vi är bakåtlutade passar fördjupande innehåll som exempelvis längre filmer utmärkt.

Victoria Malm


Senaste inläggen

Byskola

Inspelning: Tips för en lyckad hållbarhetsredovisning enligt CSRD

Byn tillsammans Greenstep tackar alla som deltog i webinaret om hållbarhetsredovisning enligt nya Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). För dig som kanske missade evenemanget eller vill se det igen, har vi glädjen att meddela att hela webinaret finns tillgängligt som en inspelad video.

2023-11-22

Nyhet

Vi har en podcast!

På Byn gillar vi att snacka om kommunikation, och då och då säger vi faktiskt något som även personer utanför kontoret skulle kunna vara intresserade av.
Nu har vi testat att snacka med varsin mikrofon framför ansiktet och resultatet är vår nya podcast: På Byn!

2023-11-20