Tack Tove

2020-04-02 Nyhet

Efter fem år som formgivare, illustratör och AD på Byn drar vår fantastiska Tove nu vidare, till ett nytt liv nära favoritfjällen i Jämtland. Under sina år på Byn har Tove berikat oss alla med sin underbara humor, fenomenala skills och kloka insikter. Vi kommer sakna henne enormt.

I dagarna gick flyttlasset mot nya hemstaden Östersund. Vi fångade Tove för några frågor längs vägen.

Hej! Nu när du är på väg på riktigt, hur känns det egentligen?

– Overkligt men också väldigt skönt! Det har varit intensiva förberedelser för flytten och så blev det ju en världsomfattande kris mitt i allt som la lite sordin på stämningen. Så jag är tacksam för att vi alls kom iväg.

Din allra största dröm är ju att hitta en låda full med små gulliga kattungar. Men det här med att flytta norrut har ju också länge varit en dröm. Berätta!

– Det där med kattungarna skulle vara en hemlighet… Jag och min sambo har i flera år pratat om att flytta till Jämtland för att komma närmare fjällen, men egentligen inte försökt göra verklighet av det förrän strax innan jul. När vi öppnade den dörren gick det fort! Nu kommer vi upp till Jämtland mitt i den femte årstiden, vårvintern, min favoritårstid.

Vad ska du göra i Östersund?

– Jag ska göra samma sak som jag har gjort på Byn i princip! Jobba som AD på en byrå som heter Grand North. Och så ska jag införskaffa randonee-utrustning och gå på toppturer med min skidfrälsta sambo.

Du har sagt att det är en bra strategi att ”äga sina konkurrenter”. Hur tänker du kring det idag? Borde Byn expandera och köpa Grand North?

– Haha! Det här har jag inget minne av. Nästa fråga!

Vilket av dina följande intressen tror du att du kommer ha störst nytta av som nyinflyttad? Fågelskådning, flashback-stalking eller fika?

– Möjligtvis en kombination. Fågelskådning kan man ägna sig åt överallt där det finns fåglar, och det finns faktiskt fåglar i Jämtland också, tro det eller ej. Sen är det ju alltid bra att vara duktig på att snoka lite … Och fika gör man väldigt mycket hos mina jämtländska släktingar så det är bra att behärska. Jag kan dessutom fixa äkta kokkaffe utan problem.

Och apropå fågelskådning, om Byn skulle vara en fågel? Vilken och varför?

– Hm… Tofsvipa kanske. En omtyckt och väldigt sprallig vårfågel. Grafiskt svartvit till utseendet, med ett subtilt skimmer. Dessutom lite yvig i sitt sätt att flyga och kan låta som en laserpistol. Inte som alla andra, med andra ord.

Om vi ska vara lite seriösa då. Vad tar du med dig från tiden på Byn? Finns det något speciellt minne som du alltid kommer bära med dig?

– Jag tar med mig ett ton av erfarenheter. Jag har lärt mig så mycket av mina briljanta kollegor, fått massor av inspiration, pepp och tusentals skratt. Jag kommer sakna när ni ropar ”kaffet är klaaaaart” från nedervåningen. Det är otroligt svårt att välja ut ETT minne, men jag kommer inte glömma när vi var på hajk hela byrån på en ö och stod och lagade mat i ett alldeles för trångt kök iklädda sladdriga underställ och raggsockor samtidigt som prisutdelningen för Designpriset pågick i Stockholm. Det blev en glad, överraskad och lite surrealistisk stämning där i köket när Maria fick ett telefonsamtal om att vi hade vunnit med Stångåstadens årsredovisning. Ett av många glada och lite galna ögonblick!

Vad är det bästa med Byn?

– Så mycket. Och förmodligen ännu mer än jag redan vet, jag tror att det kommer bli en period med stor saknad för mig nu. Jag kan till exempel inte tänka mig att det är särskilt många arbetsplatser där man får höra en trudelutt på blockflöjt titt som tätt. Det är en så bra och trygg stämning bland alla bybor och det smittar också av sig på alla vi jobbar tillsammans med.

Vad kommer du inte sakna?

– Skräckkänslan av att snubbla till och nästan ramla i spiraltrappan. Och kanske mina kollegors ”ånej inte igen”-blickar när jag spiller kaffe över deras datorer…

Vi vet ju att du valde Östersund framför Byn, men vad väljer du: Endast kunna prata och förstå finska i ett år eller tvångsmässigt svara Byn när någon frågar vad du heter i ett år.

– Alltså vilket enkelt val. Svara Byn, såklart. Jag har fyra tröjor som det står Byn på så jag kan ju lika gärna byta namn redan idag så blir det enklast för alla.

Och sista frågan, när får vi se dig igen?

– Tjaa, det beror kanske på världsläget framöver. Men tanken är att jag ska våldgästa Norrköping någon gång i juni. Annars är ni alla välkomna till Jämtland!

Trots att vi är lite bittra över att bli lämnade på det här viset önskar vi Tove ett väldigt varmt lycka till. Och gratulerar hennes nya byrå Grand North till en riktig topprekrytering.Senaste inläggen

Nyhet

Ny kund: Örebro kommun

Hej slottet, Svampen och Svartån! Efter vunnen upphandling står det klart att Byn under de närmaste åren får äran att hjälpa Örebro kommun med film och rörlig bild.

2024-04-22

Nyhet

Gainomax väljer Byn

Inför en nysatsning i höst har Midsona AB, som bland annat äger varumärket Gainomax, valt Byn som ny byråpartner.

2024-04-11

Nyhet

Hej Felicia!

Jodå. Nu är vi med praktikant igen. Och inte vilken praktikant som helst. 
Möt Felicia Wikhult – en vetgirig smålänning och old school-illustratör med startup-drömmar.

2024-04-03

Nyhet

Hallå Hanif!

Schacknörd, dataspelskonstruktör och satirtecknare. Men framför allt är Hanif Bahari Byns nya webbdesigner och webbutvecklare.

2024-03-20