Ny färgstark visuell identitet för Stångåstaden

2022-06-20 Nyhet

I dagarna rullade Stångåstaden ut en helt ny look. Himla fint och kul tycker vi på Byn, som jobbat fram den nya kostymen.

Den nya varumärkesplattformen, där visuell identitet, löften och budskap ingår, är resultatet av ett gediget arbete och tätt samarbete mellan Byn och Stångåstaden. Ambitionen har varit att skapa ett uttryck som stärker bilden av Stångåstaden som en hållbar förebild och innovativ kraft för framtiden i Linköping. Samtidigt som vi förvaltar den höga igenkänning och de många positiva värden som varumärket redan bär med sig.

Logotypen behåller sin välkända S-form, men har uppdaterats och optimerats för en digital tillvaro, där den får utrymme att varieras i det oändliga genom att fyllas med olika färger, strukturer, gradienter, foton med mera. Genomgående bygger den nya visuella identiteten på ett flexibelt och dynamiskt manér, där logotypen i kombination med andra grafiska element och en rik färgpalett skapar en lekfull och färgstark form.

Hela varumärkesplattformen präglas av själva essensen i Stångåstaden, som nu samlas under det nya varumärkeslöftet Här bor framtiden.

Alla delar finns att kika på Stångåstadens brand portal – där Byn stått för design och innehåll.

Ulrika Bäckström


Senaste inläggen

Nyhet

Gainomax väljer Byn

Inför en nysatsning i höst har Midsona AB, som bland annat äger varumärket Gainomax, valt Byn som ny byråpartner.

2024-04-11

Nyhet

Hej Felicia!

Jodå. Nu är vi med praktikant igen. Och inte vilken praktikant som helst. 
Möt Felicia Wikhult – en vetgirig smålänning och old school-illustratör med startup-drömmar.

2024-04-03

Nyhet

Hallå Hanif!

Schacknörd, dataspelskonstruktör och satirtecknare. Men framför allt är Hanif Bahari Byns nya webbdesigner och webbutvecklare.

2024-03-20

Byskola

Så pratar du med journalister: 10 tips

Varför ska man aldrig höra av sig till en redaktion efter klockan 15? Är en fräck cowboyhatt nyckeln till journalistens hjärta?
Så här beter du dig för att nå fram till journalister – vi har hela listan!

2024-02-08