Ny färgstark visuell identitet för Stångåstaden

2022-06-20 Nyhet

I dagarna rullade Stångåstaden ut en helt ny look. Himla fint och kul tycker vi på Byn, som jobbat fram den nya kostymen.

Den nya varumärkesplattformen, där visuell identitet, löften och budskap ingår, är resultatet av ett gediget arbete och tätt samarbete mellan Byn och Stångåstaden. Ambitionen har varit att skapa ett uttryck som stärker bilden av Stångåstaden som en hållbar förebild och innovativ kraft för framtiden i Linköping. Samtidigt som vi förvaltar den höga igenkänning och de många positiva värden som varumärket redan bär med sig.

Logotypen behåller sin välkända S-form, men har uppdaterats och optimerats för en digital tillvaro, där den får utrymme att varieras i det oändliga genom att fyllas med olika färger, strukturer, gradienter, foton med mera. Genomgående bygger den nya visuella identiteten på ett flexibelt och dynamiskt manér, där logotypen i kombination med andra grafiska element och en rik färgpalett skapar en lekfull och färgstark form.

Hela varumärkesplattformen präglas av själva essensen i Stångåstaden, som nu samlas under det nya varumärkeslöftet Här bor framtiden.

Alla delar finns att kika på Stångåstadens brand portal – där Byn stått för design och innehåll.

Ulrika Bäckström


Senaste inläggen

Spaning

Spaning: Generation Alpha

Oavsett om du vill förstå dina framtida kunder eller kommunicera med deras föräldrar behöver du ha koll på kidsen. Här lär Byns planner Victoria Malm dig mer om Alpha – generationen vars inflytande på konsumentbeteenden och köpbeslut sträcker sig långt bortom deras ålder.

2023-08-29