TechRide

Podcast för Linköping Science Park

Byns uppdrag

Idé och planering

Redaktionellt arbete

Programledning

Inspelning

Redigering

Projektledare
Rosanna Nordrup

En podcast om Linköpings innovativa människor och teknologi

Nyligen prisades Linköping som Europas mest innovativa stad. Det förvånar verkligen inte oss på Byn – eftersom vi fått möjlighet att gå på djupet med flera av de techprofiler som har satt – och kommer sätta – Linköping på världskartan.

I podcasten TechRide öppnar vår egen Anders Hofvergård tillsammans med parhästen och forskaren Diana Saleh, dörren till en av Linköpings berömda autonoma bussar och tar emot en strid ström profiler som alla på ett eller annat sätt har teknisk innovation gemensamt.
Att använda en självgående buss som inspelningsstudio satte tonen för podcastserien – många av gästerna kände sig omedelbart bekväma i vårt krypin.

 

Tajta avsnitt med matnyttigt innehåll.

Tanken bakom avsnitten var att avsnittslängden skulle kunna passa för en genomsnittlig pendlingsresa i Östergötland (typ 25 minuter). Till slut blev något avsnitt lite kortare och andra något längre. Fokus låg på att skapa så mycket matnyttigt innehåll som möjligt i varje avsnitt.  Specialavsnittet med Carl Heath, där vi pratade om digital resiliens, fick däremot  ta den tid det tog.

Så jobbade vi

Byn ansvarade för idé och koncept. Därefter tog vi med hjälp av kunden fram förslag på avsnittsinnehåll och upplägg. Därefter höll vi i all produktionsplanering inklusive kontakt med intervjupersoner, inspelningsplats, klippning (tack till Johan på Sitcom Collective). Pratorna spelade vi in separat i Sitcoms studio.

 

Här hittar du podden!

Lyssna in på avsnitt om digital trygghet och resiliens, teknik för hållbarhet, kvantdatorer och hur science fiction påverkar den tekniska utvecklingen på riktigt.

Luta dig tillbaka – och tänk framåt!

Lyssna här!


Fler Case