Ett stenkast från studentlivet

Varumärkesplattform och kampanjwebb för Studentbo

Byns uppdrag

Budskapsplattform

Visuell identitet

Bildmanér

Webb

Projektledare
Rosanna Nordrup
Amanda Svensson

Studentbo - nära till allt.

Studentbo i Norrköping finns mitt i stan, alldeles intill campus och har en osedvanligt nära relation till sina hyresgäster. Men har lidit lite av att stå i skuggan av sitt moderbolag, Hyresbostäder. Vi hjälpte dem att klippa navelsträngen och få en ny, egen kostym.

En egen grafisk profil, en bra bildbank och en budskapsplattform. Ett tilltal som passar en ung, studerande målgrupp, utmanande och modernt, men i en ton som även tilltalar och ger trygghet till deras föräldrar.
Det var önskemålet från Studentbo i Norrköping.

Insiktsarbete

Efter insiktsarbete och workshop landade vi i att det mest unika för Studentbo kan sammanfattas i ett ord: närhet. Bolagets alla bostäder ligger ett stenkast från campus, från city och från all service du som student kan behöva. Dessutom finns en nära relation och kommunikation mellan bolaget och studenterna, förkroppsligat i Studentbos student- och bovärdar.
Detta blev utgångspunkten i vårt arbete med budskapsplattform, bildbank och grafisk profil.

Ny grafisk profil

Studentbos nya logotyp fick ett modernt och stabilt utseende. Ett hårt kernat typsnitt, som skapar en kompakt ordbild, möjlig att ha i både liggande och stående, brutet format.
Vi skapade också märken och splashar som kompletterande budskapsbärare och grafiskt element.
Färgerna kombinerar lugn och poppighet, för att få till mixen av trygghet och kaxighet.
Budskapsmässigt satsade vi på de tydliga usparna, med närheten i fokus, men lyfte också fram Studentbos generösa bostadsgaranti och den fina mixen av olika boendetyper och byggnader.

Bildbank

Vi byggde också upp en bildbank, med både stillbilder och rörligt material tillsammans med fotograf Crelle. Där såg vi till att få en mix av vardagsliv i korridor och på campus, med trovärdiga motiv och en blandning av färg och svartvita bilder.

 

Kampanjwebb

När alla beståndsdelarna var på plats byggde vi en kampanjwebb. Lättnavigerad, lätthanterad och mer målgruppsinriktad än moderbolagets sajt, men med all väsentlig information för den som är i färd att flytta till Norrköping för att studera. Inte minst ett fiffigt test som guidar dig till vilket boende som egentligen är det bästa för dig.

studentbonorrkoping.se


Fler Case