Välkommen till framtiden

Stångastadens årsredovisning 2019

Byns uppdrag

Copy

Form

Produktion

Projektledare
Ulrika Bäckström

Ett steg före med Stångåstaden

Med en fot i nutiden och en i framtiden ville Stångåstaden berätta om ett både framgångsrikt och dramatiskt 2019.

Ett omtumlande år och en spännande framtid

En årsredovisnings främsta syfte är att berätta om året som gått, och det fanns mycket att säga om 2019 för Stångåstaden. Det var ekonomiskt framgångsrikt, men också året då Stångåstaden hamnade i nationellt fokus när en av deras fastigheter utsattes för en explosion i juni.

Men framförallt ville Stångåstaden ta position som ett bolag med minst ett ben i framtiden. Ett steg i det var bara själva formen – att bolaget för första gången valde att enbart göra en digital årsredovisning.

Matig och visionär

Resultatet blev en digital verksamhetsberättelse, matig och visionär både till form och innehåll.

Dispositionen byggdes kring Stångåstadens fem fokusområden: Kunderna, fastighetsutveckling, ekonomi, medarbetare och hållbarhet. Med hjälp av illustrationer, subtila animationer, parallax-scroll, filmade porträtt och interaktiv grafik ramade vi in berättelsen om bolagets 2019.

Vi lät också både externa och interna experter spana kring framtidens utmaningar. Bland andra intervjuades FN:s förre vice generalsekreterare Jan Eliasson och chefsekonomen Robert Bergqvist.

Illustrationerna speglade framtidens möjligheter och utmaningar för Stångåstaden, bostadsbranschen, Linköping och världen.

Filmat vd-ord

Juvelen i kronan är det filmade vd-ordet, där Stångåstadens vd vandrar genom Linköpings alla bostadsområden och berättar om årets glädjeämnen och utmaningar.

Förutom den digitala, mer lättillgängliga, verksamhetsberättelsen producerades även de legala årsredovisningsdelarna och en omfattande hållbarhetsredovisning som separata bilagor, länkade direkt från hemsidan.

Vd-ordet blev en film, där vd Fredrik Törnqvist i en Sliding Doors-inspirerad promenad genom Linköpings bostadsområden berättar om året 2019.


Fler Case