Pantamera flöde med symbol - Världens mest pantade land

Världens mest pantade land

Koncept för Pantamera

Byns uppdrag

Annonsering Business Manager

Budskapsplattform

Grafiskt manér

Instagramstrategi

Kommunikationsplan

Koncept

Löpande innehållsarbete

Målgruppssegmentering

Projektledare
Tobias Skullman

Berättelsen om världens bästa pantsystem

Världens mest pantade land är framtaget för att få fler unga att känna sig stolta över sitt pantande. Och med all rätt – det svenska pantandet är verkligen en fantastisk rörelse, väl värd att uppmärksamma.

Storyn om Världens mest pantade land präglar sedan hösten 2020 Pantameras instagramkonto, med målet att på sikt öka pantandet hos unga.

Aldrig är väl vi svenskar så stolta som när omvärldens blickar riktas mot Sverige? Och visst har vi anledning att sträcka på oss. Inte nog med att vi uppfunnit allt från pacemakers till polkagrisar. Dessutom är vi världsbäst på att panta.

Konceptet Världens mest pantade land är en ödmjuk, men stolt berättelse om världens bästa pantsystem, om idéerna och människorna som bidrar till det. Om vilken effekt det har på vårt samhälle och vilken nyfikenhet det skapar internationellt.

Världens mest pantade land är framtaget som innehållskoncept för Pantameras Instagramkonto. Syftet är att öka förståelsen för allt det fina som pantsystemet bidrar till, för att på sikt få fler i Generation Z och unga Millennials att panta mera.

Det grafiska manéret för Världens mest pantade land utgår från Pantameras visuella identitet, samtidigt som det finns ett stort kreativt och lekfullt utrymme som låter oss gå utanför ramarna. Det visuella konceptet rymmer olika nivåer av uttryck som sträcker sig från ”helt i linje med Pantameras manual” till ”helt andra typsnitt, helt andra färger”.

I Världens mest pantade land får innehållet styra utformningen, inte tvärtom. För att få ett dynamiskt uttryck med en tydlig mänsklig närvaro växlar vi handritad typografi med rubriker där varje bokstav är lite, lite på sniskan. Det skapar en härlig huller-om-buller-glädje som känns levande och tillåtande utan att bli rörig.

I Världens mest pantade land är alla hjältar. För lika självklart som att vi fikar, pratar väder och käkar lördagsgodis tar vi vårt ansvar och pantar. Vi samlar, sorterar och sparar. Små slantar och stora resurser. Tillsammans bidrar vi alla till en mer hållbar värld. Oavsett vem en är eller varför en pantar.

 


Fler Case