Naturkunnig.se

Webbutbildning för Länsstyrelsen Östergötland

Byns uppdrag

Copy

Form

Webb

Projektledare
Rosanna Nordrup
Amanda Svensson

Webbaserad utbildning för Länsstyrelsen i Östergötland

Länsstyrelserna behöver allmänhetens hjälp för att hålla koll på hur det står till med den svenska naturen. Dessa volontärer kallas för naturobservatörer. De nuvarande observatörerna är för få och börjar bli gamla. Det finns därför ett behov att få in fler volontärer som kan hjälpa till med rapporteringen.

Länsstyrelsen i Östergötland i samarbete med fyra andra länsstyrelser gav Byn i uppdrag att ta fram en digital utbildning för att fånga upp intresset hos den naturintresserade allmänheten och, förhoppningsvis, inspirera dem till att engagera sig som volontärer. Resultatet blev webbplatsen naturkunnig.se.

Naturkunnig.se är en webbaserad utbildningsplattform där vem som helst kan lära sig och fördjupa sin kunskap om den svenska naturen. Du går utbildningen i din egen takt, från var som helst i världen – självklart helt kostnadsfritt. 

Byn har jobbat med hela lanseringen av naturkunnig.se – från koncept och upplägg till formgivning, innehållsproduktion och lansering. Med den tekniska delen av webbutvecklingen fick vi hjälp av vännerna på Hamrén Webbyrå.


Fler Case