Smarta IT-lösningar.
Helt enkelt.

Ny identitet och webb för Solution Xperts

Byns uppdrag

Budskapsplattform

Grafisk profil

Visuell identitet

Webb

Projektledare
Rosanna Nordrup
Amanda Svensson

Ny visuell identitet för Solution Xperts

Solution Xperts är ett Linköpingsbaserat IT-konsultbolag, i stark medvind och med stort hjärta. I takt med tillväxten behövde bolaget vässa sitt grafiska uttryck, sina budskap och sin webbsida. Byn fick äran att hjälpa till!

Den nya grafiska profilen innebar en försiktig uppdatering av logotypen, en helt ny visuell identitet och ett nytt bildmanér.

Logotypen utgår från den tidigare – men i en renodlad och mer flexibel tappning. Den får användas i samtliga färger i färgpaletten.

Färgpaletten är sober men med attityd. Den orange och blå färgen står för IT-kompetensen. Den blågröna, rosa och gula är vänligare och representerar de mjuka värdena – den mänskliga delen av IT.

Blacker Display är ett karaktäristiskt serif typsnitt som vågar ta för sig, men som samtidigt är mjukt och vänligt. Som brödtypsnitt används Mulish – ett minimalistisk och avskalat typsnitt, med hög läsbarhet.

Bildmanéret andas mänsklig IT. Bilderna är dramatiskt ljussatta, där riktningen av ljuset ger en känsla av att något händer och förmedlar teknisk kompetens. Fokus kan vara på en del av ett ansikte eller föremål, gärna med rörelseoskärpa fram och/eller bak, vilket skapar en rörelse i bilden.

Webb

Med den grafiska profilen och budskapsplattformen i hamn fanns alla förutsättningar att ge Solution Xperts en hejdundrades snygg och matig hemsida. Vi byggde den med budskapsplattformens olika avsnitt som grund, och med de nytagna bilderna på de egna medarbetarna i fokus.

Vi ville göra en tilltalande, lättnavigerad och responsiv hemsida, där vi också byggde in många smarta funktioner för att enkelt administrera hemsidans olika delar så den kan hållas levande utan att krångla till det för den som ska lägga ut nytt material.

För att göra jobbet så smidigt som möjligt och för att behålla en enhetlig design, skapade vi egna mallar för att lägga till nya medarbetare, jobbannonser, referensjobb eller nyheter.


Fler Case