Kakor med choklad i

For the love of flavours

Varumärkesplattform för NordArom

Byns uppdrag

Varumärkesplattform

Budskapsplattform

Projektledare
Maria Kufver

Smaksäkra, professionella och innovativa

NordArom utvecklar och tillverkar aromer och färger för livsmedelsindustrin. De är sensoriska proffs – de är smaksäkra, professionella och innovativa. Genom smakupplevelser återskapas minnen och möjligheten att, genom smak och doft, resa i tid och rum. Företaget är mitt i en utvecklingsresa och har vuxit rejält de senaste åren. Nu står man redo att samarbeta med ännu fler internationella kunder – den nya varumärkesplattformen är en byggsten i detta.

Webbsida med bilder av rabarber och glass

Allt kretsar kring smaken  – hur den upplevs, känns och vad den består av. Råvaran sätts i en nostalgisk kontext och flirtar med sambandet mellan smak, doft och minnen. I bildmanéret kommer vi riktigt nära – drycken, råvaran och den tekniska processen. Allt sitter nämligen i detaljerna: precisionen i att producera rätt doft och smak.

 

Budskapen är vässade gentemot en internationell marknad.

Färgerna är inspirerade av produktkategorierna (som ofta är hämtade från bär och frukt). De är fräscha och färgstarka, och lugnas ner av en harmonisk baspalett.

Droppen från logotypen är det huvudsakliga grafiska elementet, som fungerar som en stark varumärkesbärare. Rektangulära former är andra viktiga grafiska element, som visualiserar en känsla av lager – inspirerat av processen vid framtagning av aromer. Formerna kan fyllas med bild eller med färg i opacitet.

Är din verksamhet och ditt varumärke redo för nästa steg i utvecklingen? Passar kostymen och uttrycken ni använder på en större arena? Byn hjälper er gärna ur startgroparna.


Fler Case