Klart för avgång!

Byggexpo i Inre hamnen

Byns uppdrag

Idé

Operativt genomförande

Planning

Produktion

Strategi

Projektledare

2022 var året då spaden äntligen skulle sättas i marken för de första bostäderna i Inre hamnen. Byggnationen har redan pågått under flera år med allt ifrån markrening till byggnation av nya kajer, kanaler och parker. Denna milstolpe skulle firas och det med ett stort event på plats i Norrköpings mest hajpade stadsdel.

Intresset för projektet har varit stort under lång tid, nyfikna Norrköpingsbor, företag och organisationer har knackat på för att få komma in på studiebesök. Men byggarbetsplatsen har varit stängd för besökare fram till den 7 maj 2022 då portarna i byggstaket öppnades för en dag.

Omkring 800 besökare trotsade snålblåsten och de mörka molnen som hotade på himlen och deltog i de guidade turerna på byggplatsen, lyssnade på presentationer och besökte byggföretagens montrar under byggexpot. Många passade också på att prova på att måla graffiti, klättra på klättervägg och provsitta en grävmaskin. Och de allra flesta lämnade hamnen den här dagen ett steg närmare sitt drömboende vid vattnet.

Byn ansvarade för hela eventet från idé till genomförande på plats på uppdrag av Inre hamnens byggherregrupp som består av; Castellum, Heimstaden, HSB, Hyresbostäder, Mannersons, Riksbyggen, Siegel, Skanska, Slättö och Norrköpings kommun. 


Fler Case