dansande illustration

Livet på Stångis

Culture Audit-sajt för Stångåstaden

Byns uppdrag

Copy

Form

Illustration

Webb

Projektledare
Ulrika Bäckström

Det ska synas att det är kul att jobba på Stångåstaden!

Linköpings kommunala bostadsbolag Stångåstaden är en bra arbetsplats. Det får de bekräftat med jämna mellanrum, inte minst i mars varje år när Sveriges största arbetsplatsundersökning presenteras: Great Place To Work, där Stångåstaden prenumererat på topp-tio-placeringar de senaste åren.

För att ge en bild av hur det faktiskt är att jobba på Stångåstaden, bakom de mer instrumentella och kortfattade jobbannonserna, skapade vi sajten ”Livet på Stångis”.

Välkommen bakom kulisserna på en bra arbetsplats

Den omfattande undersökningen Great Place To Work består dels av en stor medarbetarundersökning, dels en ambitiös Culture Audit – en genomgång av arbetsplatskulturen. Den sistnämnda ville Stångåstaden använda bredare och omvandla till en publik hemsida som både potentiella och befintliga medarbetare kunde få utbyte av. Resultatet blev ”Livet på Stångis” – en bakom-kulisserna-upplevelse på en av Sveriges bästa arbetsplatser.

Husesyn med glimt i ögat ger en bild av både fysisk och psykisk arbetsmiljö på Stångåstaden.

Rörliga giffar gör sajten roligare!

Rörligt med människor och animationer

Kärnan i innehållet på sajten skulle så klart vara de egna medarbetarna. Dessa fick vara med i form av opretentiösa men informativa filmade intervjuer, lättsamma husesynsfilmer och stämningsskapande giffar. Detta kompletterade vi med enkla animationer, som gav liv och rörelse till sajten.

Stångåstaden bidrog med texter och filmer, Byn med copystöd, rubriker och bildtexter. Resultatet blev en levande, lättsam och informativ sajt och ett bevis på att det går att förvandla tung fakta till färgglad inspiration!


Fler Case