Solution Xperts tre personer vid en dator

En inblick i IT-världen

Retainer för Solution Xperts sociala medier

Byns uppdrag

Content

Planning

Produktion

Projektledare
Rosanna Nordrup

Långsiktiga relationer i IT-världen

Det är viktigt att synas, och att göra det på rätt sätt. Solution Xperts har valt en smart SOME-lösning. Helt enkelt.

Solution Xperts 12 bilder från SOME flödet

Solution Xperts är ett IT-bolag i stark tillväxt, med bas i Linköping och Örebro. För att kunna fokusera på kärnverksamheten har de valt att låta Byn ta hand om närvaron i sociala medier genom ett retaineravtal. Det innebär att Byn sedan flera år har ansvar för att se till att Solution Xperts LinkedIn, Facebook och Instagram fylls av relevant innehåll. 

Arbetet sker i tätt samarbete med uppdragsgivaren. Några gånger per år hålls redaktionsråd, där Byn och Solution Xperts planerar kommande månaders innehåll utifrån analyser, insiktsarbete och fastslagen strategi (som uppdateras med jämna mellanrum).

SX exempel 1
SX exempel 2
SX exempel 3
SX exempel 4
SX exempel 5
SX exempel 6

Med utgångspunkt i målgruppernas behov och intressen ser vi till att skapa en mix i de olika kanalerna. Det innebär mycket tips, tricks och kunskapsdelning, en hel del nyheter och inte minst en stor del employer branding för att hitta nya konsulter till det växande bolaget. Alltid med fokus på det som är Solution Xperts kärna: kombinationen av kunnande och hjärta.

Byn står för löpande optimering av inläggen utifrån de analyser som görs i samband med publicering.

Byn har i ett tidigare skede tagit fram grafisk profil, bildmanér och budskapsplattform, vilka ligger till grund för all närvaro i sociala medier. 

Huvudfokus är på rörligt material, där vi oftast lyfter fram Solution Xperts egna medarbetare och deras kunnande. 

Efter flera års samarbete har vi hittat ett snabbfotat, sömlöst sätt att tillsammans ta fram relevant material. Resultatet blir en utbildande, underhållande inblick i IT-världen!


Fler Case